Kako Novska obilježava Europsku godinu mladih


U prostorijama Inkubatora društvenih inovacija održana je tiskovna konferencija na kojoj su Marino Milković, član Udruge mladih Novska i Marija Kos Šaka, direktorica Turističke zajednice Grada Novske, predstavili cjelokupni kalendar događanja za obilježavanje Europske godine mladih 2022. u Novskoj.

Udruga mladih Novska inicijator je svih aktivnosti koje će se događati u Novskoj u 2022. godini, uz potporu Grada Novske, Razvojne agencije Grada Novske, Turističke zajednice Grada Novske, ali i svih ostalih gradskih ustanova te mnogobrojnih udruga s područja grada Novske. Svima njima zajednički je cilj ostvariti što veći broj aktivnosti sa što više mladih uključenih u njihovu organizaciju, ali i provedbu.

Na web i Facebook stranici Udruge mladih Novska dostupan je cjelokupni kalendar događanja ove godine, a sve one aktivnosti koje nisu na popisu bit će pravovremeno objavljene na već spomenutim stranicama.

Marino Milković, koji je i koordinator Europske godine mladih 2022. u Novskoj, ističe kako se, u cijeloj Hrvatskoj, 40% događanja u okviru ove inicijative događa upravo u Novskoj, a nada se da će ih biti još i više.

Centralni događaj Europske godine mladih je konferencija svih udruga mladih iz gradova prijatelja Novske, ali i Street Art Festival kao krovno događanje koje će se održati 18. lipnja ove godine.

„Obzirom da je Turistička zajednica Grada Novske glavni organizator svih događanja na području grada Novske, tako smo se odlučili uključiti i u ovu inicijativu te smo neka od ovih događanja odlučili organizirati i u sklopu naših manifestacija“ poručuje Marija Kos Šaka, direktorica Turističke zajednice Grada Novske.

Budući da je Ljeto u Novskoj jedna od manifestacija koju organizira Turistička zajednice, uključuju se i u organizaciju centralnog događaja Street Art festivala koji će se protezati od gradskog parka pa sve do igrališta iza Osnovne škole Novska.

Cjelokupni kalendar događanja, ali i informacije o svim ostalim aktivnostima dostupne su na Facebook stranici Udruge mladih Novska.